Šošovicové guľky s opekanými zemiakmi

Neskutočný mix chutí na zdravý a chutný obed. Šošovicové guľky vás nielen zasýtia, ale v kombinácii s opekanými zemiakmi a šalátom budú chutiť ako v pravej reštaurácii.

Pre 2 osoby potrebujeme:
– sošovica v konzerve
– mozzarela light
– 1-2 vajíčka
– 2 väčšie strúčiky cesnaku
– 50 g uverené pšeno (mne ostalo z raňajok, tak som ho použila a zistila som, že je skvelou voľbou)
– vločky (neviem presne koľko, treba ich dať toľko, aby sa vám zo zmesi tvarovali dobre guľky)
– 4 zemiaky
– uhorka
– paradajka
– paprika
– sezamové semiačka
– olivový olej
– soľ, čierne korenie, šalátové korenie

Ako na to?
Šošovicu, pšeno, pretlačený cesnak, vajíčka, pšeno, 1 lyžicu oleja a vločky zmiešame do zmesi, z ktorej vytvarujeme guľky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 15 minúť.
Zemiaky si môžete klasicky uvariť alebo dať tiež zapiecť do rúry. My sme ich dali do teplovzdušnej nádoby, kde sa nám krásne zapiekli ( a iba s lyžicou olivového oleja).
Paradajku, papriku a uhorky si nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme šalátovým korením a prisypeme sezamovými semiačkami.
Všetko spolu už len pekne naservírujeme na tanier a môžeme sa pustiť do jedenia.

Dobrú chuť 🙂

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *